Toeristenkaart.Com

Gewesten - Regio's - Steden

Friesland:
Groningen:
Drenthe:

Langweer

Foto van Langweer

Langweer is een sfeervol en pittoresk dorpje aan een van de mooiste meren van Friesland. Door haar centrale ligging is Langweer een ideale uitvalsbasis om prachtige zeiltochten te maken. Bij iedere windrichting is gemakkelijk een passende zeilroute uit te zoeken. Sneek, Heeg, Lemmer, Sloten en andere bekende watersportplaatsen zijn prima te bereiken per boot.

In het kleine, maar gezellige centrum van het dorp zijn nog veel oude en prachtige gebouwen bewaard gebleven. De eeuwenoude lindebomen geven de hoofdstraat een schilderachtig aanzien. Een wandeling door het dorp is daarom zeker de moeite waard.

Maar niet alleen de watersporter komt hier aan zijn trekken. Er zijn prachtige fiets- en wandeltochten te maken. Dit is een ontspannen manier om kennis te maken met de Friese cultuur, zoals bijvoorbeeld het Fierljeppen op de Fierljepschans in Joure of het Sktsjesilen op de Friese Meren.

Is de hemel niet onbewolkt? Dan kunt u een toertochtje per auto langs de Friese elfsteden maken of n van de vele musea en bezienswaardigheden bezoeken die Friesland rijk is. Zoals o.a. het Fries Scheepsvaart museum of de Oudheidskamer in Sneek.

© tekst: VPL
© foto: FrieslandWonderland
Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met FrieslandWonderland