Toeristenkaart.Com

Gewesten - Regio's - Steden

Friesland:
Groningen:
Drenthe:

Oldeberkoop

Foto van Oldeberkoop

Het rustieke dorp Oldeberkoop bestaat al sinds 1228 en telt vandaag de dag 1550 inwoners. Het dorp valt vooral op door zijn allure en het authentieke karakter. Niet voor niets is het prachtige gebied rond de oude kerk is een beschermd dorpsgezicht en telt het dorp een flink aantal rijksmonumenten. Twee zeer beeldbepalende gebouwen zijn het voormalige landhuis Lunia en Vredewoud, een villa die in 1899 vlak bij de kerk werd gebouwd. Die kerk is de Bonifatiuskerk staat bekend om haar verschillende bouwstijlen en is een markant beeld in het dorp.

Ieder jaar wordt in het dorp een kunstroute georganiseerd, die landelijke bekendheid geniet. U kunt dan een kijkje nemen bij een galerie en atelier, maar ook bij de vriendelijke dorpelingen thuis, waar kunstenaars uit het hele land hun werk exposeren.

Oldeberkoop is ontstaan op de zandruggen tussen de rivieren de Linde en de Tjonger. In de directe omgeving liggen verschillende prachtige natuurgebieden: het Molenbosch, het Koepelbos, het Sterrenbos, het Stuttebosch en de Delleboersterheide. Via diverse wandel-, fiets- en menroutes kunt u het schitterende landschap rond Oldeberkoop in alle rust ontdekken.

Wilt u overnachten in of rond Oldeberkoop? In het dorp is een hotel (Lunia) en een aantal Bed en Breakfasts. En in de omgeving liggen diverse campings.


Tekst: Plaatselijk Belang Oldeberkooop

© tekst: Ver. voor plaatselijk belang Oldeberkoop
© foto: FrieslandWonderland
Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met FrieslandWonderland